http___www.bigleaguekickball.com_about_ Buying Soma overnight delivery Boidyashri Gogoi

http___www.bigleaguekickball.com_category_press_ SOMA OVERNIGHT COD Makeup & Hair Stylist

Ce este colita colagenă?

Ce este colita colagenă?

BUY Soma CASH ON DELIVERY ~ Soma ONLINE HEALTH INSURANCE LEAD În aprilie 2020, Administrația pentru alimente și droguri (FDA) a solicitat ca toate formele de prescripție medicală și out-the-counter (OTC) Ranitidine (Zantac) să fie eliminate din Piața americană. Aceștia au făcut această recomandare, deoarece nivelurile inacceptabile de NDMA, un cancerigen probabil (sau substanța chimică cauzatoare de cancer), au fost prezente în unele produse de ranitidină. Persoanele care iau pe bază de rețetă Ranitidine ar trebui să vorbească cu medicul lor despre opțiunile alternative sigure înainte de a opri medicamentul. Persoanele care iau Ranitidina OTC ar trebui să înceteze să mai ia medicamentul și să discute cu furnizorul lor de asistență medicală despre opțiunile alternative. În loc să ia produse ranitidine neutilizate pe un loc de preluare a medicamentelor, o persoană ar trebui să le dispună în conformitate cu instrucțiunile produsului sau urmând îndrumarea FDA.

Colita colagenă se referă la un tip de colită microscopică care a caracterizat de o bandă groasă de colagen sub căptușeala colonului. Simptomele acestei afecțiuni includ diaree intermitentă, crampe abdominale și durere.

Acest articol explorează simptomele, cauzele și tratamentul colitei colagene.

Ce este colita colagenă?

Colita colagenă este un tip de colită microscopică în care se dezvoltă o bandă groasă, neelastică de colagen, sub mucoasa colonului. Colagenul este un tip de proteine ​​structurale din organism.

oamenii de știință descriu colita colagenă ca un tip de colită microscopică, deoarece inflamația pe care o provoacă este vizibilă doar la microscop. Spre deosebire de majoritatea afecțiunilor intestinale inflamatorii, medicii nu consideră că starea este un factor de risc pentru cancerul de colon.

Termenul de colită microscopică se referă de obicei atât la colită colagenă, cât și la colita limfocitară. Ambele afecțiuni împărtășesc aceleași semne, simptome, teste de diagnostic și tratamente.

Unele cercetări arată, de asemenea, că colita colagenă și colita limfocitară pot fi etape diferite ale aceleiași afecțiuni.

colită colagenă este o tulburare rară, cu cea mai mare incidență la adulți cu vârsta de peste 50 de ani.

doar aproximativ 42 din 100.000 de persoane primesc un diagnostic de colită colagenă.

simptome

Severitatea, frecvența și durata simptomelor colitei colagene variază. Persoanele cu această afecțiune pot prezenta flăcări ale simptomelor frecvente între perioade de remisie cu puține sau deloc simptome.

În timp ce unii indivizi pot avea simptome dureroase, dezactivante, altele prezintă doar un disconfort ușor. Și deși multe experimentează flăcări care durează câteva zile sau săptămâni, altele pot avea simptome care durează luni sau ani.

Simptomele comune ale colitei colagene includ:

 • Cronică apoasă cronică , diaree non -blândă sau scaun liber, adesea de 4-15 ori sau mai multe zilnic
 • Durere abdominală sau crampe
 • incontinență fecală sau trecere accidentală a scaunului, în special noaptea
 • Pierderea în greutate
 • greață și vărsături
 • Bloat și gaz
 • anemie, care este vizibilă la 50% dintre persoanele cu colită colagenă

cauze

Colita colagenă afectează colonul, care este intestinul gros. Colonul ia un amestec lichid de alimente digerate din intestinul subțire și îl transformă într -un scaun solid înainte de a -l livra la rect pentru îndepărtarea din corp.

Colita colagenă provoacă inflamație generală a epiteliului, baza de bază strat de celule care aliniază colonul.

Celulele epiteliale ale colonului sunt vitale pentru performanța generală a organului, deoarece ajută la digestie și mențin relația dintre sistemul imunitar al corpului și comunitățile sănătoase de microbi din intestin.

Când celulele epiteliale ale colonului devin deteriorate, apar o varietate de simptome digestive. În cazurile de colită colagenă, stratul de colagen – proteina țesutului conjunctiv care ajută la susținerea celulelor epiteliale – devine mai gros decât se aștepta.

Colita colagenă este similară cu multe alte afecțiuni gastrointestinale inflamatorii, iar cercetătorii nu sunt siguri De ce apare starea. Majoritatea cercetărilor indică probabil că are o bază genetică și poate avea legături cu alte boli autoimune.

Unele dintre cauzele propuse ale colitei colagene includ:

 • anomalii genetice
 • Condiții autoimune, cum ar fi boala celiacă, boala Graves, boala Crohn, colita ulcerativă, tiroidita lui Hashimoto, artrita reumatoidă și psoriazisul
 • Misabsorbția acidului biliar
 • bacterian, viral și infecții fungice
 • Fumatul

Unele dintre medicamentele care au asociații comune cu dezvoltarea colitei colagene includ:

 • Nonsteroidal antiinflamatoare (AINS), cum ar fi ibuprofen, naproxen și aspirină
 • ticlopidină (ticlid)
 • inhibitori ai pompei de protoni, inclusiv lansoprazol (prevacid) și omeprazol (Prilosec)
 • Antidepresive, inclusiv inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei

Factorii de risc

Deși persoanele de orice vârstă pot dezvolta colită colagenă, factori care pot crește t t Riscul de afecțiune include:

 • Fiind peste 50 de ani: Se estimează că 75% din cazuri se dezvoltă la persoanele cu vârsta de 50 de ani sau mai mari, deși rapoartele afirmă că unii copii au dezvoltat afecțiunea.
 • Fiind femei: femeile au mai multe șanse decât bărbații să dezvolte colită colagenă.
 • Fumatul: persoanele care continuă să fumeze cresc riscul de afecțiune.
 • Unele medicamente: mai multe Medicamentele gastrointestinale, digestive, somnul și starea de spirit au legături cu colita colagenă.
 • Având o afecțiune autoimună: un istoric de boală autoimună, inclusiv diabet, artrită reumatoidă și boală celiacă, are asociații cu afecțiunea.
 • Istoricul familiei: Persoanele cu istoric familial de afecțiuni autoimune sau colită au mai multe șanse să dezvolte colită colagenă.

Diagnostic

Gastroenterolog – A Doctorul Who este parazitol comentarii specializat în afecțiuni digestive și gastrointestinale – de obicei va diagnostica și trata colita colagenă. Aceștia pot începe prin efectuarea unui examen fizic. Apoi vor pune întrebări despre familia și istoricul medical al persoanei, precum și obiceiurile de stil de viață, modelele alimentare, fie că fumează sau au fumat și ce medicamente folosesc.

pentru a diagnostica colita colagenă, specialistul va Trebuie să luați mai multe biopsii din diferite secțiuni ale colonului persoanei.

O biopsie de colon necesită fie o colonoscopie, fie o sigmoidoscopie, care implică introducerea unui endoscop în anus. Un endoscop este un tub de plastic cu o cameră minusculă care permite medicului să vadă în interiorul intestinului.

Un patolog va examina apoi aceste probe de țesut la microscop.

Mulți medici vor folosi Teste medicale suplimentare pentru a exclude alte afecțiuni gastrointestinale inflamatorii ca parte a procesului de diagnostic.

Testele suplimentare includ:

 • Teste de sânge
 • Teste de scaun
 • RAYS X
 • Scanare CT
 • MRIS

Tratament

În majoritatea cazurilor, colagenoasă Colita răspunde bine la tratament. În unele cazuri, simptomele se pot rezolva chiar fără intervenție medicală.

În primul rând, medicii vor sfătui o persoană să înceteze să utilizeze orice medicament cu legături către colită colagenă.

o varietate Există medicamente care pot ajuta la reducerea sau rezolvarea simptomelor. Majoritatea studiilor sugerează că Budesonida este o primă linie eficientă de terapie pentru colita colagenă.

Alte medicamente cu prescripție medicală comună pentru a ajuta la tratarea colitei colagene includ:

 • Medicamente antidiareal, în mod obișnuit cele care conțin bismuth Subsalicilat, difenoxilat sau loperamidă,
 • Suplimente pentru a crește cea mai mare parte a scaunului, cum ar fi psyllium (metamucil)
 • alternative de statină, inclusiv colestyramină
 • liadla (mesalamina )

Dacă simptomele nu se îmbunătățesc, medicii pot prescrie terapii imunomodulatoare sau anti-tumorale ale factorului de necroză, care blochează o parte a răspunsului imun.

Modificări ale stilului de viață poate, de asemenea, să fie de obicei ajută la reducerea simptomelor. Acestea includ:

 • Renunțarea la fumat
 • Menținerea unei greutăți corporale moderate și a tensiunii arteriale
 • Exercitarea în mod regulat
 • Rămâi hidratat
 • Evitarea utilizării excesive a AINS-ului fără vânzare, cum ar fi ibuprofen și aspirină

în cazuri rare, unde simptomele severe nu răspund la alte forme de tratament, un medic Poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru a trata colita colagenă.

dieta

Deși fiecare caz de colită colagenă variază, experții cred că anumite alimente și substanțe chimice cresc severitatea simptomelor și chiar scânteie flăcări.

Deși există multe informații conflictuale despre ceea ce ar trebui o persoană cu colită colagenă și nu ar trebui să mănânce, următoarele modificări dietetice pot ajuta la reducerea simptomelor și la reducerea riscului de complicații:

 • Evitarea cofeinei și a zaharurilor artificiale
 • Evitarea produselor lactate dacă persoana este intolerantă la lactoză
 • Evitarea alimentelor care conțin gluten

Este, de asemenea, esențial pentru drin k O mulțime de lichide, iar acest lucru este deosebit de important atunci când cineva are diaree.

Persoanele cu colită colagenă ar trebui să vorbească cu un medic sau dietetician pentru a găsi cea mai bună abordare pentru starea lor.

perspective

Colita colagenă este un tip de colită microscopică care provoacă perioade de diaree apoasă, fără sânge, care poate dura zile sau luni. Deoarece colonul apare așa cum era de așteptat pe o colonoscopie și prezintă doar semne de inflamație la microscop. Starea apare atunci când un strat gros de colagen se prezintă sub căptușeala de colon.

Simptomele sunt de obicei intermitente, ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor se confruntă cu flăcări de ceva timp între perioade fără simptome.

Simptomele colitei colagene pot fi incomode și pot duce la deshidratare și malnutriție. Cu toate acestea, oamenii pot gestiona simptomele cu medicamente și ajustări de dietă.

Spre deosebire de alte tipuri de afecțiuni gastrointestinale inflamatorii, medicii nu cred că colita colagenă crește riscul de cancer de colon.

 • Sindromul de colon iritabil
 • Colită ulcerativă
 • Gastrointestinal/gastroenterologie
 • Nutriție/Dietă

Știri medicale astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se atrage doar atrageri din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Scroll Up
Sitemap